Ferieplatsen.se

Feriearbete inom Kungsbacka kommun 2021

Information om feriearbete inom Kungsbacka kommun https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/lediga-jobb/Feriearbete/

Vem får söka? 

Du får söka feriearbete om du går i åk. 1 på gymnasieskolan. Du ska också vara folkbokförd i Kungsbacka kommun och du får inte tidigare haft ett feriearbete i kommunen. Du ska kunna arbeta självständigt 6 timmar per dag. 

Registreringen och sökningen är öppen mellan 2021-03-15 kl 00:00 och 2021-04-11 kl 23:59 

Om du får en plats 

Om du blir erbjuden en plats kommer du få reda på det via mail. Det är därför viktigt att du vid registreringen uppger en e-postadress som du har regelbunden bevakning på. Du kan förvänta dig ett svar från oss mellan 19 april och 7 maj, beroende på om du blir lottad till en plats direkt eller om du blir reserv. Du har då en vecka på dig att tacka ja eller nej. Du tackar ja genom att logga in på ferieplatsen.se. Om du tackar ja förväntas du arbeta hela din tilldelade period. Om du inte tackar ja till platsen inom en vecka kommer du automatiskt att förlora platsen. Om du väljer att tacka nej till din erbjudna plats har du inte möjlighet att få en annan plats. 

Om du inte får en plats 

Om du tyvärr inte blivit lottad till ett av våra feriearbeten blir du meddelad detta via mail senast den 7 maj. 

Vad är feriearbete? 

Ett feriearbete pågår under tre veckor inom någon av Kungsbacka kommuns verksamheter eller inom någon ideell förening. Syftet med feriearbete är att du ska få inblick i arbetslivet, få arbetslivserfarenhet och möjlighet till referenser. Du är anställd av Kungsbacka kommun, Kompetenscentrum och är placerad på en arbetsplats där du har en handledare. Arbetet sker dagtid. 

Inom vilka verksamheter finns feriearbete? 

Feriearbeten finns i flera av Kungsbacka kommuns verksamheter, flest inom vård och omsorg, förskola och serviceverksamheter som städ och vaktmästeri. 

Behöver du körkort för att söka platser? 

Nej, inget körkort behövs för att söka feriearbete. 

Behöver du tidigare arbetserfarenhet för att söka feriearbete? 

Nej ingen tidigare arbetslivserfarenhet behövs för att kunna söka feriearbete. 

Vad händer om du inte hunnit registrera dig? 

Om du inte registrerat dig och sökt feriearbete mellan 1 mars och 31 mars kl 23:59, 2019 kommer du inte kunna bli erbjuden ett feriearbete. 

Hur ofta kan jag logga in och söka och kan jag ändra min ansökan? 

Du kan logga in i ferieplatsen.se hur många gånger du vill under sökperioden och du kan närsomhelst under den tiden ändra din ansökan. Varje ändring du gör sparas. När du är färdig med din ansökan så trycker du på ”Skicka in ansökan”. Du kommer då få en bekräftelse på att din ansökan är inskickad till din mail. För att ändra på din ansökan efter att du har skickat in den så måste du först ta tillbaka den. Om du tar tillbaka din ansökan så måste du skicka in den igen även om du inte gör någon ändring, annars kan du inte få någon plats. Du kan skicka in och ta tillbaka din ansökan hur många gånger du vill fram till att ansökningen stänger. Efter att ansökningstiden har gått ut kan du inte göra några mer ändringar och har du inte skickat in din ansökan så kommer den inte behandlas. 

Hur går registringen och sökningen till? 

För att kunna söka feriearbete, måste du registrera dig och dina uppgifter. Du kan registrera dig på följande länk: https://kungsbacka.ferieplatsen.se/Registrering  

1. Börja med att ange ditt personnummer 

2. I nästa steg kommer du behöva komplettera registreringen med uppgifter om ditt gymnasium, kontaktuppgifter samt välja ditt lösenord. 

3. Lägg till personligt brev. Arbetsplatser vill gärna ha en kortare beskrivning av dig som sökande. Därför är det obligatoriskt att skriva något kort om dig själv i ett personligt brev innan du kan börja söka. Du kan titta och se vilka platser som finns utan att skriva ett personligt brev men du kan inte söka några platser utan att ha skrivit ett personligt brev 

4. Om du har t.ex. allergier eller funktionsnedsättningar som verksamheterna kan behöva känna till kan du även lämna sådana uppgifter 

5. Sök platser och klicka på ”skicka in ansökan”. Du kommer att få bekräftelse via e-post att ansökan är inskickad. 

Hur många platser kan du söka? 

I ferieplatsen.se kan du totalt söka upp till 5 platser. 

Hur fungerar tilldelningen av platser? 

Platserna lottas ut av systemet. 

Vid frågor kontakta 

 

Thomas Johansson thomas.r.johansson@kungsbacka.se

Sofie Vester sofie.vester@kungsbacka.se

Anna Karlsson anna.karlsson@kungsbacka.se

 

Tillbaka till toppen